ΑΘΗΝΑ
17:36
|
28.09.2024
Συνεχίζει η αύξηση των κρουσμάτων από τη νόσο Covid-19 σε πολλές χώρες του κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν κατέγραψε 2.751 νέα κρούσματα από τη νόσο Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο αριθμός των θανάτων και των μολύνσεων έχει επανέλθει σε ανοδική πορεία στο Ιράν από τον Μάιο. Η αύξηση αυτή ώθησε τις αρχές να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.751 κρούσματα και 212 θάνατοι», ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές του Ιουνίου, όταν είχαν καταγραφεί 2.886 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Ο τελευταίος απολογισμός της Covid-19 στο Ιράν ανέρχεται σε 314.786 κρούσματα και 17.617 θανάτους.

Για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, το Ιράν έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων, χωρίς ποτέ να επιβάλει καραντίνα.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο υφυπουργός Υγείας Ιράτζ Χαρίτσι προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι όσοι «δεν έχουν τα μέσα να αγοράζουν (μάσκα) θα πρέπει να εξαιρούνται», χωρίς να εξηγήσει πώς αυτό θα καθορίζεται ή θα εξακριβώνεται.

Ολλανδία: Διπλασιάστηκε σχεδόν μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό διπλασιάστηκαν σχεδόν στην Ολλανδία τις προηγούμενες επτά ημέρες φθάνοντας τα 2.588, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, συνεχίζοντας μια σταθερά ανοδική πορεία μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Ιουλίου.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την εβδομάδα που λήγει σήμερα, 4 Αυγούστου, είναι αυξημένα κατά 94% από 1.329 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ιταλικό υπ. Υγείας: 1,5 εκατ. τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στον covid -19 (η οποία συντονίσθηκε από το ιταλικό υπουργείο Υγείας) Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έως τώρα είναι ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες. Έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ΄οσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

Εκτός από τον συντονισμό του υπουργείου υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια.

«Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.

Βέλγιο: Αύξηση των κρουσμάτων σε Βρυξέλλες και Λιέγη

Αύξηση 60% στα κρούσματα του κορονοϊού σημειώθηκε στο Βέλγιο μέσα σε μία εβδομάδα ανέφερε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρατηρείται σταθερή τάση στην Αμβέρσα, ενώ καταγράφεται αύξηση των θετικών περιπτώσεων σε Βρυξέλλες και Λιέγη.

«Διανύουμε περίοδο αβεβαιότητας» υπογράμμισε στη βελγική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Φιλίπ Γκοφάν, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ζώνες οι οποίες θα γίνουν κόκκινες και άλλες όχι».

Ο κ. Γκοφάν τόνισε ότι «λειτουργούμε με προσοχή, ακόμη κι αν γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις».

Εχθές το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ενέταξε τη Λιθουανία στις «κόκκινες» χώρες, ενώ στην ίδια λίστα μπήκαν το Σάββατο περιοχές της Σουηδίας, αλλά και η Μαγιέν της Γαλλίας κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών με τον πρόεδρο της γαλλικής κοινότητας να κάνει λόγο για «βαθιά απογοήτευση».

Ισπανία: 1.178 νέα κρούσματα κορονοϊού, 26 επιπλέον θάνατοι

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 1.178 νέα κρούσματα Covid-19, που καταγράφηκαν κυρίως στις περιοχές της Μαδρίτης και της Αραγονίας, με το σύνολο των νεκρών να αυξάνεται κατά 26 και να ανέρχεται πλέον στους 28.498.

Η ημερήσια αύξηση κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα 968 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, όταν στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονταν οι πληροφορίες από τρεις περιφέρειες.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, που συμπεριλαμβάνει επίσης αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που πιθανόν αποθεραπεύτηκαν, αυξήθηκε σε 302.814 από 297.054, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Τουρκία: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τα 1.000, για πρώτη φορά από τις 13 Ιουλίου

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 1.000 σήμερα, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν υπερβεί το κρίσιμο όριο που έχει θέσει η κυβέρνηση ώστε να επανεξετάσει τους κανόνες.

Τα 1.083 νέα κρούσματα της Covid-19 συνιστούν «σοβαρή» αύξηση που εντείνει τις ανησυχίες, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο Twitter.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 5.765 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί συνολικά 234.934 στη χώρα. Τα μέτρα καραντίνας έχουν αρθεί από την 1η Ιουνίου. Από τις 13 Ιουλίου τα νέα κρούσματα κυμαίνονταν γύρω στα 1.000 ημερησίως, χωρίς όμως να ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό.

Ρωσία: 5.159 νέα κρούσματα και 144 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 5.159 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο σε 861.423, ο τέταρτος μεγαλύτερος απολογισμός κρουσμάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης του κορονοϊού, 144 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο σε 14.351.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα