ΑΘΗΝΑ
16:56
|
27.04.2024
Ο Μακρόν ευχαρίστησε όλους όσους τον ψήφισαν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πολλοί τον ψήφισαν για να εμποδίσει την ακροδεξιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την ομιλία του για τη νίκη ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του και τον γαλλικό λαό. «Η πλειοψηφία από εμάς επέλεξε να με εμπιστευτεί», είπε.

Ο Μακρόν ευχαρίστησε όλους όσους τον ψήφισαν και είπε ότι γνωρίζει ότι πολλοί τον ψήφισαν για να εμποδίσει την ακροδεξιά. Είπε ότι σκέφτεται όσους απείχαν και επίσης εκείνους που ψήφισαν τη Λεπέν που είναι σήμερα απογοητευμένοι, υπό τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του.

Πρότρεψε όσους βρίσκονταν στο πλήθος να μην τους αποδοκιμάζουν. «Από εδώ και στο εξής, δεν είμαι πλέον υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά πρόεδρος όλων». «Λέω σε αυτούς που ψήφισαν την ακροδεξιά ότι δική μου ευθύνη και της ομάδας μου θα είναι να αντιμετωπίσω τις ανησυχίες τους».

«Θα εργαστώ για μια πιο δίκαιη κοινωνία και ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών», είπε ο Μακρόν. «Πρέπει να δείξουμε σεβασμό γιατί η χώρα μας είναι τόσο διχασμένη… κανείς δεν θα μείνει στην άκρη».

Σχετικά με τους ψηφοφόρους που ψήφισαν όχι υπέρ του, αλλά κατά της ακροδεξιάς, είπε ότι τους έχει υποχρέωση για τα επόμενα χρόνια. Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι «αυτή η νέα εποχή δεν θα συνεχίσει τις μεθόδους των τελευταίων πέντε ετών».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι ζούμε τραγικές στιγμές». και πρόσθεσε ότι η Γαλλία πρέπει να οικοδομήσει τις δυνάμεις της. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι περήφανος που υπηρετεί ξανά τον γαλλικό λαό.

Την ομιλία του ακολούθησε η απόδοση του εθνικού ύμνου, της Μασσαλιώτιδας.

Η Λεπέν παραδέχθηκε την ήττα της

Η Μαρίν Λεπέν παραδέχτηκε την ήττα της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα είναι μια «νίκη» για το πολιτικό κίνημά της.

«Η βούλησή μας να υπερασπιστούμε τους Γάλλους» ενδυναμώθηκε, είπε η Λεπέν, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της κοινωνικής πολιτικής του (Εμανουέλ) Μακρόν και της μετανάστευσης».

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα», με το βλέμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες είπε ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» να εξασφαλίσει ο Μακρόν την πλειοψηφία και στο κοινοβούλιο.

Μελανσόν: Απόψε ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο ηγέτης της Αριστεράς που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δήλωσε απόψε, μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ότι από σήμερα ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Μελανσόν, που κατάφερε να ενώσει στο πρόσωπό του τους ψηφοφόρους της αριστεράς και έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, προέτρεψε τους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με το σύστημα να μην απογοητεύονται.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν, η Λεπέν ηττήθηκε, η Γαλλία σαφώς αρνήθηκε να της εμπιστευτεί το μέλλον της. Η εκλογή του Μακρόν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της πέμπτης Δημοκρατίας. Κολυμπά σε έναν ωκεανό αποχής, λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», είπε ο Μελανσόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα