ΑΘΗΝΑ
16:56
|
02.05.2024
Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο φετινός Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Μαΐου με θέμα «Διαβάζω και αλλάζω/Ημέρα Βιβλίου 2022» στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει ξενάγηση σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά κτίρια των τελευταίων δύο αιώνων στο κέντρο της πόλης.

Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία των συμμετεχόντων με σημαντικά κτίρια τού 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτιρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας “μνημείο” και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, το Σάββατο 7 Μαΐου, όσοι περάσουν από το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν τις εκδόσεις του Ιδρύματος, οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση 10% και 30%, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου που ήταν στις 23 Απριλίου.

Τα κτίρια της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα σε τέσσερα έργα από την  Monumenta

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256924 και 210 3256930, καθημερινά 12:00-17:00. Ώρα προσέλευσης: 10:30-10:45.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα