ΑΘΗΝΑ
10:48
|
27.04.2024
Έντονη η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ και για τις επιθέσεις Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «σκληρή απάντηση» προειδοποίησε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τις χώρες της Δύσης που καλούν ανοικτά την Ουκρανία να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος με όπλα που της δίνουν.

Η Ζαχάροβα εξήγησε πως «μια τέτοια εγκληματική δραστηριότητα του ουκρανικού στρατού εναντίον του ρωσικού εδάφους δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη». Και συνέχισε:

«Θα ήθελα το Κίεβο και οι δυτικές πρωτεύουσες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας της χώρας μας ότι περαιτέρω ουκρανικές προκλήσεις με πλήγματα ρωσικών στόχων θα οδηγήσουν σίγουρα σε σκληρή απάντηση από τη Ρωσία».

Η Ρωσίδα διπλωμάτης ξεχώρισε ιδιαίτερα τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Άμυνας Τζέιμς Χίπι που είπε ότι είναι θεμιτά τα χτυπήματα της Ουκρανίας σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους, παρατηρώντας πως «με άλλα λόγια, η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, ακόμη και με όπλα που πήραν από χώρες του ΝΑΤΟ».

Πρόσθεσε πως το Κίεβο το εξέλαβε αυτό ως «οδηγό δράσης» βομβαρδίζοντας τις τελευταίες εβδομάδες ρωσικά εδάφη στα σύνορα με την Ουκρανία με αποτέλεσμα θύματα και καταστροφές.

«Πρόκειται για περαιτέρω στοιχεία ότι το καθεστώς Ζελένσκι δεν είναι ανεξάρτητο στις αποφάσεις του και εξαρτάται πλήρως από εξωτερικούς διαχειριστές» κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα