ΑΘΗΝΑ
05:22
|
23.09.2024
«Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών» είπε στους ανυπόμονους υπουργούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν πιστέψουμε τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας».

Ωστόσο, τα δυσμενή στοιχεία της οικονομίας στη βάση έκρηξης της ακρίβειας και του πληθωρισμού που είχαν εκδηλωθεί καιρό πριν την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων και λόγω των μακροπρόθεσμων συνεπειών της διετούς πανδημίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς και αναμονές μέχρι την λήξη της τετραετίας. Αυτό ακριβώς φαίνεται πως συναισθάνονται αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν ήδη αρχίσει τις στενότερες επαφές με τους ψηφοφόρους τους. Οι κινήσεις τους φαίνεται πως ενόχλησαν το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να αναγκάζεται να επαναλάβει σήμερα εκ νέου πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, κάτι που μένει βεβαίως να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και συνέχισε εκφράζοντας εμφανή δυσαρέσκεια:

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο στην «Δημοκρατική Ευρώπη»

Οι ΗΠΑ ψήφισαν νομοσχέδιο που υποχρεώνει τα προϊόντα της Παλαιστίνης να φέρουν ετικέτα ως «Ισραήλ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα