ΑΘΗΝΑ
15:28
|
27.04.2024
Επτά προειδοποιήσεις για σφοδρές καταιγίδες σε Κάνσας, Αϊόβα, Μιζούρι και Νεμπράσκα εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπίτια χωρίς στέγες κι άλλες εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από την πολιτεία Κάνσας των ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για τουλάχιστον επτά σφοδρές καταιγίδες σε Κάνσας, Αϊόβα, Μιζούρι και Νεμπράσκα.  

Στην πόλη Γουίτσιτα του Κάνσας, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι 50 έως 100 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κυρίως στο προάστιο του Αντόβερ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών. Η Αστυνομία του Αντόβερ ανακοίνωσε ότι πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι εξαιτίας της πτώσης στύλων και πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο δήμαρχος Δρ. Μπράντον Γουίπλ της Γουίτσιτα κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. «Ακούω ότι πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι», είπε και πρόσθεσε, «Σας παρακαλώ να παραμείνετε εκεί που είστε. Αναμένονται σφοδρές χαλαζοπτώσεις και η ορατότητα θα είναι κακή».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν δεκάδες βίντεο και εικόνες που καταγράφουν το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Το Κάνσας βρίσκεται στην καρδιά του επονομαζόμενου «περάσματος των ανεμοστρόβιλων» και είναι από τις πιο δραστήριες περιοχές στον κόσμο αναφορικά με το εν λόγω φαινόμενο, σύμφωνα με το NWS. Από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου έχει ιστορικά την υψηλότερη συχνότητα ανεμοστρόβιλων, όπως δείχνουν τα αρχεία της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα