ΑΘΗΝΑ
08:28
|
18.05.2024
Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η ελευθερία της πίστης είναι ένα «ιερό ζήτημα» για την Ουγγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει την κίνηση να τεθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε ζωντανή μετάδοση από τον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Kossuth».

«Δεν θα επιτρέψουμε τη συμπερίληψη εκκλησιαστικών ηγετών στη λίστα κυρώσεων», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έλαβε μια επιστολή από την Ορθόδοξη κοινότητα της χώρας του με αίτημα να καταπολεμήσει τέτοιους περιορισμούς.

Η ελευθερία της πίστης είναι ένα «ιερό ζήτημα» για την Ουγγαρία, δήλωσε ο Όρμπαν.

Το πρακτορείο France-Presse ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε υποβάλει πρόταση για την επιβολή περιορισμών στον Πατριάρχη Κύριλλο ως μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα. Η Δύση απάντησε με εκτεταμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα