ΑΘΗΝΑ
07:28
|
23.09.2024
Προβλέπεται επιβράβευση των εργολάβων που θα καταφέρουν να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα με πριμ έγκαιρης παράδοσης έργου, 5%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ένα εξάμηνο αναμένεται να ισχύσει το ειδικό καθεστώς που ετοιμάζει με τροπολογία το υπουργείο Υποδομών σε δημόσια έργα ώστε να αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς η «έκρηξη» της ακρίβειας στα οικοδομικά υλικά και τις πρώτες ύλες που επέφερε η αύξηση των διεθνών τιμών Ενέργειας.

Πηγές στο υπουργείο Υποδομών αναφέρουν πως η τροπολογία προβλέπει πληρωμή της αξίας της ασφάλτου και του PVC (αφορά κυρίως σωλήνες) με απολογιστικό τρόπο, δηλαδή με βάση τις σημερινές τιμές, για έξι μήνες.

Επιπλέον, η πληρωμή θα γίνεται απολογιστικά για εργασίες που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται στο πλαίσιο συμβάσεων δημοσίων έργων και για προμήθεια ασφάλτου ή PVC που έγινε μετά την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται επιβράβευση των εργολάβων που θα καταφέρουν να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα καθώς αυτοί θα δικαιούνται «πριμ έγκαιρης παράδοσης έργου» 5% επί του υπολειπόμενου συμβατικού ανταλλάγματος» μετά από σύμφωνη γνώμη του τεχνικού συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Οι ανάδοχοι μπορούν μετά την ψήφιση της ρύθμισης να ζητήσουν την καταβολή του πριμ με την ρητή δέσμευση πως δεν θα αξιοποιήσουν την εξάμηνη παράταση.

Με βάση τα αιτήματα εργοληπτικών οργανώσεων προωθείται η ενεργοποίηση της «Επιτροπής Διαπίστωσης Τιμών Δημοσίων Έργων» (ΕΔΤΔΕ) που θα είναι αρμόδια για την έκδοση των πρακτικών σε σχέση με την μηνιαία διακύμανση των τιμών.

Στις θεσμικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Υποδομών υπάρχει και πρόβλεψη για την έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 εντός τρέχοντος μηνός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Βαγγέλης Τσεκούρας, 1953-2024

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα