ΑΘΗΝΑ
14:19
|
27.04.2024
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε αντίποινα εναντίον στόχων στο Κομπανί της βόρειας Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κούρδοι μαχητές εκτόξευσαν απόψε ρουκέτες και βλήματα όλμων από τη Συρία με στόχο στρατιωτικό συνοριακό σταθμό στην νοτιοανατολική Τουρκία, τραυματίζοντας τέσσερις Τούρκους στρατιώτες και έναν πολίτη.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός προχώρησε σε αντίποινα εναντίον στόχων στο Κομπανί της βόρειας Συρίας από όπου έγινε η επίθεση.

Τέτοια περιστατικά διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών συμβαίνουν σποραδικά τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Οι πέντε άνθρωποι που τραυματίστηκαν στην Τουρκία, στην περιοχή Καρκαμίς της επαρχίας Γκαζιαντέπ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η περιοχή Κομπανί βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική ομάδα και προέκταση του PKK.

Το YPG παράλληλα αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που συνεργάζονται στενά με τον αμερικανικό στρατό στη Συρία, προκαλώντας δυσφορία στην Τουρκία.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα