ΑΘΗΝΑ
01:51
|
20.09.2024
«Εμείς υπάρχουμε! Είμαστε εδώ! Αναπνέουμε ! Για να λέμε το μεγάλο όχι στα εκβιαστικά, ανόητα διλήμματα της διεθνούς ολιγαρχίας» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα-έκπληξη στα ελληνικά από τον επιφανή Βρετανό μουσικό, από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd και ακτιβιστή, Ρότζερ Γουότερς, προς τους συναγωνιστές του στην Ελλάδα, ξεκίνησε την ομιλία του ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στο Πρώτο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος».

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-28.png

«Όλα ξεκίνησαν με το κραχ του 2008. Η παρ’ ολίγον κατάρρευση του διεθνούς καπιταλισμού πυροδότησε μία μόνιμη κρίση που κορυφώνεται συνεχώς από τότε. Η ολιγαρχία χωρίς σύνορα τρέμει την ανεξέλεγκτη κρίση που η ίδια δημιούργησε. Καταφέρνει όμως να μένει κυρίαρχη μέσω του εκβιαστικού διλήμματος: Ή υποτάσσεστε στην «ακροκεντρώα» εξουσία μας η οποία πριμοδοτεί τον ξενοφοβικό εθνικισμό ή θα έχετε να κάνετε με την εθνικιστική ξενοφοβική νεοφασιστική διεθνή» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-27-1024x593.png

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά από διάφορα εκβιαστικά «διλήμματα» που κορυφώνονται τα τελευταία χρόνια, όπως: «Πούτιν ή ΝΑΤΟ, Τραμπ ή Μπάιντεν, Μακρόν ή Λεπέν, Ντράγκι ή Μελόνι, μνημόνια για πάντα ή μία Ελλάδα τύπου Βόρειας Κορέας…»

«Εμείς υπάρχουμε! Είμαστε εδώ! Αναπνέουμε ! Για να λέμε το μεγάλο όχι στα εκβιαστικά, ανόητα διλήμματα της διεθνούς ολιγαρχίας» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα