ΑΘΗΝΑ
20:34
|
30.04.2024
Το κορίτσι τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Μωάμεθ και οι συμμαθητές της τη δολοφόνησαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαθήτρια σε σχολείο της Νιγηρίας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους συμμαθητές της, οι οποίοι στη συνέχεια έκαψαν τη σορό της σ’ αντίποινα για «βλάσφημες» αναρτήσεις που είχε κάνει σε ένα γκρουπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, WhatsApp.

Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό κρατίδιο Σοκότο της Νιγηρίας, έκλεισε μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η μαθήτρια. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον βρετανικό «Γκάρντιαν» (Guardian) η τοπική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο υπόπτων. Εκπρόσωπος του κρατιδίου Σοκότο δήλωσε ότι το θύμα ήταν η Ντέμπορα Σαμουέλ.

Σοκότο, Νιγηρία

«Υπάρχει ένα γκρουπ στο WhatsApp, το οποίο χρησιμοποιείται από μαθητές του σχολείου. Σε αυτό αναρτήθηκε ένα κείμενο για το Ισλάμ. Η μαθήτρια άσκησε κριτική στο κείμενο», δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί. «Η μαθήτρια άφησε ηχητικά βλάσφημα σχόλια για τον προφήτη Μωάμεθ. Αυτή ήταν η αφορμή για όλα όσα ακολούθησαν», πρόσθεσε. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του σχολείου και αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν τη μαθήτρια αλλά εξουδετερώθηκαν από τον όχλο των μαθητών. «Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά των μαθητών… στη συνέχεια άρχισε να ρίχνει προειδοποιητικές βολές στον αέρα αλλά οι μαθητές αντιστάθηκαν και διαλύθηκαν», δήλωσε μια μαθήτρια και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. «Στην ουσία η αστυνομία εγκατέλειψε το θύμα όταν άρχισε να δέχεται πέτρες από τους μαθητές», πρόσθεσε.

Το θύμα της επίθεσης στο Σοκότο

Η Νιγηρία, από τις πολυπληθέστερες χώρες της Αφρικής,  χωρίζεται στον κυρίως χριστιανικό νότο και μουσουλμανικό βορρά. Περιστατικά όπως αυτό είναι πολύ σπάνια. Το 2007, μουσουλμάνοι μαθητές σε ένα γυμνάσιο στα βορειοανατολικά ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μια δασκάλα αφού την κατηγόρησαν ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα