ΑΘΗΝΑ
13:21
|
27.04.2024
Η Τουρκία κάλεσε τον αναπληρωτή πρέσβη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Άγκυρα για την πρόσφατη επίθεση στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Παρίσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία κάλεσε την Παρασκευή τον αναπληρωτή πρέσβη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Άγκυρα για την «τρομοκρατική επίθεση» στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Παρίσι που έλαβε χώρα την Πέμπτη, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής πρέσβης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Άγκυρα κλήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου η Τουρκία εξέφρασε τη δυσφορία της για την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προέτρεψε τις γαλλικές αρχές να λάβουν «συγκεκριμένα νομικά μέτρα» κατά των τρομοκρατών σχετικά με την επίθεση.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στο Γενικό Προξενείο γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παράθυρο και στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου του Γενικού Προξενείου.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση. Την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να ανέλαβαν τρομοκρατικοί σχηματισμοί που συνδέονται με το PKK.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος μίλησε στο πρακτορείο Anadolu εξηγώντας ότι η επίθεση ήταν η τρίτη του είδους της, σημειώνοντας ότι η πρώτη επίθεση έγινε τον Απρίλιο του 2021 και η δεύτερη τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, το PKK βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία περιμένει από τη Γαλλία να λάβει τα κατάλληλα τιμωρητικά μέτρα κατά της επίθεσης.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα