ΑΘΗΝΑ
03:34
|
28.04.2024
Πρόκειται για το πέμπτο κύμα καύσωνα στην πρωτεύουσα της Ινδίας αυτό το καλοκαίρι, το οποίο ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, τον Μάρτιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύμα ακραίου καύσωνα πλήττει περιοχές στη βόρεια Ινδία ενώ η θερμοκρασία άγγιξε τους 49,2 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το πέμπτο διαδοχικό κύμα καύσωνα που δοκιμάζει τις αντοχές της πρωτεύουσας της Ινδίας αυτό το καλοκαίρι. Αξιωματούχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας συστήνουν τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα και να αποφεύγουν τις εξόδους από τα σπίτια τους. Προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος υγειονομικών προβλημάτων για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και άτομα με χρόνια νοσήματα.   

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται πρωτοφανής άνοδος της θερμοκρασίας στα κρατίδια Χιματσάλ Πραντές, Χαριάνα, Ουταραχάντ, Πουντζάμπ και Μπιχάρ. Εκτιμά επίσης ότι σε ορισμένες περιοχές αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου αλλά το κύμα καύσωνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει άμεσα.



Στο Νέο Δελχί καταγράφονται από τον Μάρτιο θερμοκρασίες πολύ πάνω από τις φυσιολογικές. Στην πόλη καταγράφηκε τον περασμένο μήνα ανώτατη θερμοκρασία 40,1 βαθμών Κελσίου, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί για τον μήνα αυτό από το 1946.

Στις αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από τους επικεφαλής των κρατιδίων να καταρτίσουν σχέδια για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακραίας ζέστης καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονταν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Αν και οι καύσωνες είναι συνηθισμένοι στην Ινδία, ειδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο, το καλοκαίρι φέτος ξεκίνησε νωρίτερα με υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάρτιο. Οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες του Μαρτίου ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 122 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα