ΑΘΗΝΑ
22:11
|
27.04.2024
Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ άλλα επτά παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ άλλα επτά παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή αργά το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, κατά πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες Χούθι, τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children και τον ΟΗΕ.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν στην επαρχία αλ Τζουφ. Πρόκειται για την τέταρτη επιδρομή από τον Ιούνιο που είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Τοπικός αξιωματούχος στην Τζουφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων SABA, που πρόσκειται στους Χούθι, ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό, «στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα».

Η οργάνωση Save the Children καταδίκασε την επιδρομή. «Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, τουλάχιστον 17 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις στην Υεμένη», στηλίτευσε η ΜΚΟ. Οι Χούθι κατηγόρησαν τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ-και με την υλική υποστήριξη ΗΠΑ και ΗΒ-, η οποία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την επιδρομή ως εδώ, πως ευθύνεται για το μακελειό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα