ΑΘΗΝΑ
02:54
|
28.04.2024
Σοβαρές πλημμύρες σημειώνονται επίσης στις περιοχές Συλχέτ και Σουναμγκάνγι του Μπαγκλαντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρές βροχοπτώσεις που ήρθαν πριν από τους μουσώνες έχουν πλημμυρίσει περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και στέλνοντας 90.000 ανθρώπους σε καταφύγια, δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

Και οι δύο πυκνοκατοικημένες χώρες της Νότιας Ασίας είναι επιρρεπείς σε συχνές πλημμύρες και θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

Οι θάνατοι έχουν αναφερθεί από τις 6 Απριλίου στη βορειοανατολική επαρχία της Ινδίας, με την πολιτεία Ασάμ να συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών μένουν σε 269 καταυλισμούς που έχουν στήσει οι αρχές.

Ο ινδικός στρατός και η αεροπορία χρειάστηκε να απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ελικόπτερα ρίχνουν είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα που έχουν κολλήσει σε ευάλωτα σημεία στην περιοχή Ντίμα Χάσαο που έχει πληγεί περισσότερο. Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας χρησιμοποιεί δορυφόρους για να εκτιμήσει τη ζημιά.

Σοβαρές πλημμύρες σημειώνονται επίσης στις περιοχές Συλχέτ και Σουναμγκάνγι του Μπαγκλαντές, που συνορεύουν με τα βορειοανατολικά της Ινδίας.

Η στάθμη τουλάχιστον τριών ποταμών κυλούσε πάνω από το επίπεδο κινδύνου τη Δευτέρα, δήλωσε ο Αριφουζάναμ Μπουγιάμ, υπεύθυνος μηχανικός του Κέντρου Πρόβλεψης και Προειδοποίησης για τις Πλημμύρες στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εκατοντάδες χωριά έχουν καταστραφεί και οι καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι άνθρωποι στερούνται επίσης πόσιμου νερού επειδή τα πηγάδια έχουν πλημμυρίσει ενώ και τα συστήματα ύδρευσης έχουν υποστεί ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα στο Μπαγκλαντές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Jamuna είπε ότι ενώ τα νερά των πλημμυρών υποχωρούσαν σε ορισμένες περιοχές, πολλές επλήγησαν από νέες πλημμύρες τη Δευτέρα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι εκατοντάδες χωριά παραμένουν αποκομμένα από το ηλεκτρικό ρεύμα και οι δρόμοι έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα