ΑΘΗΝΑ
23:26
|
08.06.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δώσει στην κυβέρνηση «περιθώριο ελιγμών και τη δυνατότητα να αντιδράσει αμέσως» στις συνέπειες του πολέμου, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα του, με αφορμή τον πόλεμο που διαδραματίζεται σε ουκρανικό έδαφος. 

Νωρίτερα, στο Κοινοβούλιο της χώρας είχε εγκριθεί νομοσχέδιο (με 136 ψήφους υπέρ και 36 κατά), τροπολογία του οποίου δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να κηρύττει κατάσταση κινδύνου σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, πολέμου ή ανθρωπιστικής καταστροφής σε μια γειτονική χώρα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα δώσει στην κυβέρνηση «περιθώριο ελιγμών και τη δυνατότητα να αντιδράσει αμέσως» στις συνέπειες του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία, δήλωσε ο Όρμπαν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στη σελίδα του στο Facebook.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Τετάρτη, τα πρώτα της μέτρα στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγιο: Συνελήφθη 55χρονος που καταζητούνταν για δολοφονία στην Αυστραλία μετά από δεκαετίες

Αλβανία: Ο Ράμα θα συνεχίσει με το πολυτελές θέρετρο που συνδέεται με τον Κούσνερ παρά τις διαμαρτυρίες

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Δράζος

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Κάτω Σχολάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα