ΑΘΗΝΑ
00:20
|
07.06.2026
Στο νοσοκομείο φοιτητής, τραυματισμένος από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια ακόμα φορά δυνάμεις των ΜΑΤ, διέλυσαν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων του ΑΠΘ που ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο του πανεπιστημίου καθώς και την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου Νίκου Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας φοιτητής που μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για μια ακόμα κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που έχουν στρατοπεδεύσει στον χώρο του Πανεπιστημίου προκειμένου να υποστηρίξουν τις εργασίες για την δημιουργία της ενιαίας βιβλιοθήκης στο ισόγειο του Βιολογικού.

Χαρακτηριστική, όσο και εξοργιστική και η σκηνή που αποτυπώνεται σε βίντεο του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, με άνδρα των ΜΑΤ, να συνοδεύει φοιτητές κατά την είσοδό τους στο αφμιθέατρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα