ΑΘΗΝΑ
04:44
|
21.09.2024
Εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την 1η Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εν μέσω της 4ωρης στάσης εργασίας που παρέλυσε την πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν – και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η 24ωρη απεργία που έχουν προαναγγείλει για την προσεχή Τετάρτη, 1η Ιουνίου.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (ΣΕΟΑΣΘ) Γιάννης Δήμκας τόνισε ουσιαστικά η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζομένους εδώ και πολύ καιρό, ενώ απομυθοποίησε το κυβερνητικό αφήγημα περί επιτυχίας στον Οργανισμό. 

«Η κυβέρνηση μας σπρώχνει σε κινητοποιήσεις», επισήμανε ο κ. Δήμκας και πρόσθεσε: «Από τον Φεβρουάριο δίνουμε συνεχώς προθεσμία στα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και στο Οικονομικών, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και τώρα ζητάνε άλλες τέσσερις εβδομάδες». Τόνισε επίσης ότι «στην πόλη κατά μέσο όρο κυκλοφορούν 280 λεωφορεία και θα έπρεπε να κυκλοφορούν 400 οχήματα. Αυτή την στιγμή λείπουν 250 οδηγοί, είμαστε 950 οδηγοί αντί των 1200».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι εργαζόμενοι άσκησαν έντονη κριτική για την κατάσταση στα μηχανοστάσια και τη συντήρηση των οχημάτων. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι δεσμεύθηκαν ότι στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων δεν θα πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση τέτοια, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην μετακίνηση των διαγωνιζόμενων».

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα