ΑΘΗΝΑ
00:36
|
28.04.2024

Δάνεια ύψους 109,1 δισ. ευρώ θα δώσει στις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο της πολιτικής της για αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δάνεια ύψους 109,1 δισ. ευρώ θα δώσει στις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο της πολιτικής της για αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα δάνεια αυτά έχουν σχεδιασθεί ως προσωρινή χρηματοδοτική διευκόλυνση για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και θα δοθούν στις τράπεζες με επιτόκιο -0,5%, δηλαδή η ΕΚΤ θα πληρώσει τις τράπεζες για τα δάνεια αυτά. 
Τα δάνεια θα λήξουν στις 24 Ιουνίου, και οι τράπεζες θα έχουν την επιλογή να τα μετατρέψουν σε στοχευμένα τριετή δάνεια με χαμηλό επιτόκιο που θα φθάνει έως και το -0,75%. Οι τράπεζες αποπλήρωναν τους τελευταίους μήνες τα δάνεια προς την ΕΚΤ, η οποία ελπίζει να σταματήσει αυτές τις αποπληρωμές με βελτιωμένους όρους (όσον αφορά τα νέα δάνεια), ώστε οι τράπεζες να μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα