ΑΘΗΝΑ
18:49
|
04.06.2026
Οι ομάδες διάσωσης της Ινδονησίας αναζητούν 26 ανθρώπους που αγνοούνται μετά την ανατροπή μιας λέμβου με 43 επιβαίνοντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ομάδες διάσωσης της Ινδονησίας αναζητούν 26 ανθρώπους που αγνοούνται το Σάββατο μετά την ανατροπή μιας λέμβου με 43 επιβαίνοντες στα ανοιχτά του νησιού Σουλαουέζι, ανακοίνωσε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.

Το μηχανοκίνητο σκάφος που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Παότερε στο Μακάσαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας του νότιου Σουλαουέζι, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αναφέρθηκε ότι χάθηκε την επόμενη μέρα, όταν δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διασωθέντες επιβάτες παρελήφθησαν από ρυμουλκά και μεταφέρθηκαν στο Μπαντζαρμάσιν στο νότιο Καλιμαντάν και στο Τζενεπόντο στο νότιο Σουλαουέζι, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης του νότιου Σουλαουέζι, Τζουναϊντί.

Οι αρχές δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το ατύχημα προκλήθηκε από έλλειψη καυσίμων και κακές καιρικές συνθήκες.

«Έχουμε επιβεβαίωση ότι το σκάφος βυθίστηκε στην περιοχή έρευνας», είπε ο Τζουναϊντί. «Λάβαμε πληροφορίες ότι 17 άνθρωποι βρέθηκαν και σώθηκαν από διερχόμενα ρυμουλκά».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη για κύματα έως και 2,5 μέτρα στις περιοχές του στενού Μακασσάρ και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους για την ασφάλεια.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πολιτογράφηση αλλοδαπών

Σάρον Στόουν: Η διπλή μαστεκτομή συνοδεύτηκε με…διαζύγιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα