ΑΘΗΝΑ
19:01
|
21.09.2024
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μακί Σαλ κάλεσε την Κυριακή για διάλογο μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ρουάντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μακί Σάλ, ο οποίος προεδρεύει της οργάνωσης Αφρικανική Ένωση, κάλεσε την Κυριακή για διάλογο μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ρουάντα καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών λόγω της αναζωπύρωσης της ομάδας ανταρτών M23.

Το Κονγκό κάλεσε το Σάββατο τον πρεσβευτή της Ρουάντα και ανέστειλε τις πτήσεις της RwandAir προς το Κονγκό ως απάντηση στην, όπως λέει, υποστήριξη του Κιγκάλι στους αντάρτες M23 που πραγματοποιούν στρατιωτική επίθεση στα ανατολικά σύνορά του.

Η Κινσάσα κατηγόρησε τη Ρουάντα για την τελευταία επίθεση από τους αντάρτες, αναφέροντας τη μεγάλη δύναμη πυρός των ανταρτών ως απόδειξη εξωτερικής υποστήριξης. Η Ρουάντα αρνήθηκε κάτι τέτοιο, αποκαλώντας τις συγκρούσεις ενδοΚονγκολέζικη σύγκρουση.

Ο στρατός της Ρουάντα ζήτησε επίσης την απελευθέρωση δύο στρατιωτών της Ρουάντα που είπε ότι «απήχθησαν» κατά μήκος των συνόρων της με το Κονγκό.

«Με ανησυχεί σοβαρά η αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Ρουάντα και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό», έγραψε ο Σαλ στο Twitter.

«Καλώ για ηρεμία και διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και για ειρηνική επίλυση της κρίσης με την υποστήριξη των περιφερειακών μηχανισμών και της Αφρικανικής Ένωσης», δήλωσε ο Σαλ που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα