ΑΘΗΝΑ
17:41
|
20.09.2024
Θα ξεπεράσει τα 185 δολάρια, σε περίπτωση που η ΕΕ απαγορεύσει στο 100% τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για απαγόρευση του 90% του ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του χρόνου εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου σήμερα, φτάνοντας το Brent στα 122,80 δολάρια το βαρέλι αυξημένο κατά 0,93%.

Σύμφωνα με το CNBC, εξίσου αυξημένα είναι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού για τον Ιούλιο που αγγίζουν τα 118,29 δολάρια το βαρέλι κατά 2,81% υψηλότερα από χθες.

Τα συμβόλαια για τον Αύγουστο διαπραγματεύτηκαν επίσης σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι με το αμερικανικό αργό να σημειώνει επιπλέον άνοδο 2,84% στα 115,42 δολάρια και το Brent αυξήθηκε κατά 1,17% στα 118,98 δολάρια το βαρέλι.

Εκτίμηση της Goldman Sacks αναφέρει ότι σε περίπτωση που η ΕΕ απαγορεύσει στο 100% τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου η τιμή του Brent θα εκτιναχθεί πάνω από τα 185 δολάρια το βαρέλι.

«Ενώ οι εισαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη συμφωνία, το εμπάργκο στις θαλάσσιες εισαγωγές πετρελαίου εξακολουθεί να είναι σημαντικό, αντιπροσωπεύοντας περίπου τα δύο τρίτα των εισαγωγών πετρελαίου της ΕΕ από τη Ρωσία», δήλωσε ο Vivek Dhar, διευθυντής έρευνας εξόρυξης και ενεργειακών εμπορευμάτων στην Commonwealth Bank of Αυστραλία.

«Μια περαιτέρω απαγόρευση του ρωσικού αργού που παραδίδεται με πλοία θα περιορίσει την ήδη τεταμένη προσφορά εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογραμμίζει ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στην πλατφόρμα συναλλαγών Philip Nova.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να τηρήσει το αρχικό του σχέδιο για μέτρια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα 432.000 βαρελιών την ημέρα για τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από Ημερησία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από 1 Οκτωβρίου η εμπορική λειτουργία του Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Στο φόντο της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη (upd)

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα