ΑΘΗΝΑ
16:43
|
20.09.2024
Να απορρίψει τις προσπάθειες του Ισραήλ να ενταχθεί στο πρόγραμμα εισόδου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ κάλεσε βουλεύτρια τον Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να διασφαλίσουν την τήρηση της αμερικανικής νομοθεσίας εμποδίζοντας την ένταξη του Ισραήλ στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (Visa Waiver Programme – VWP), αι να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να παράσχει εγγυήσεις για την άρση των πολιτικών διακρίσεων που εφαρμόζει το κράτος, κάλεσε τους συναδέλφους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων η Αμερικανίδα βουλεύτρια Ρασίντα Τλάιμπ (Rashida Tlaib) σύμφωνα με δημοσίευμα του Wafa.

Ειδικότερα, η βουλεύτρια του Μίσιγκαν αντιτάχθηκε στις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με το VWP, το οποίο επιτρέπει σε ξένους πολίτες να εισέρχονται στις ΗΠΑ για 90 ημέρες χωρίς να υποβάλουν αίτηση για βίζα, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές διακρίσεων του κράτους άπαρτχαϊντ το καθιστούν μη επιλέξιμο για ένταξη στο πρόγραμμα στο οποίο επιδιώκει να ενταχθεί.

«Το συνεχιζόμενο έργο της κυβέρνησης για την ένταξη του Ισραήλ στο VWP είναι βαθιά ανησυχητικό, δεδομένου ότι το Ισραήλ φαίνεται να είναι, όπως σημειώνει το Institute for Middle East Understanding, προφανώς μη επιλέξιμο λόγω των κατάφωρων διακρίσεων στα σημεία εισόδου του κατά των Παλαιστινίων, των Αμερικανών πολιτών της MENA, των μουσουλμάνων και των Αμερικανών που είναι φιλικά προσκείμενοι στην Παλαιστίνη» επισημαίνει, μεταξύ άλλων σε ανοιχτή επιστολή της η βουλεύτρια, καλώντας τους συναδέλφους της να την συνυπογράψουν.

Η επιστολή καλεί επίσης τον Μπάιντεν να απορρίψει τα ισραηλινά μέτρα που περιστέλλουν το δικαίωμα των Αμερικανών παλαιστινιακής καταγωγής να ταξιδεύουν στη Δυτική Όχθη και να ζουν, να εργάζονται, να διδάσκουν, να σπουδάζουν και να επανενώνονται με μέλη της οικογένειάς τους εκεί.

«Τον επόμενο μήνα το Ισραήλ θα περιορίσει σημαντικά τη δυνατότητα των Παλαιστινίων να ταξιδεύουν στη Δυτική Όχθη, να ζουν, να εργάζονται, να διδάσκουν, να σπουδάζουν και να επανενώνονται με μέλη της οικογένειάς τους εκεί. Αυτές οι νέες διαδικασίες θα αναγκάσουν ακόμη και τους Αμερικανούς πολίτες να παρέχουν στο Ισραήλ απίστευτα παρεμβατικές πληροφορίες για τα προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε σκοπεύουν να επισκεφθούν στη Δυτική Όχθη, καθώς και για κάθε περιουσία που πρόκειται να κληρονομήσουν οι Παλαιστίνιοι» σημειώνει σχετικά η οργάνωση Americans for Justice in Palestine Actions (AJP Action).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα