ΑΘΗΝΑ
13:19
|
25.09.2024
Είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κατέληξε ο υπουργός αποφεύγοντας να ενημερώσει την βουλή για το τι στέλνει στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με…. προκλητική «εχεμύθεια» αντιμετωπίζει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την επικίνδυνη αποστολή όπλων στην Ουκρανία ευθυγραμμίζοντας την πολιτική της χώρας στις επιταγές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κληθείς να απαντήσει σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση για την μυστική αποστολή όπλων στο Κίεβο του βουλευτή Α’ Πειραιώς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θεόδωρου Δρίτσα ο υπουργός Άμυνας απάντησε:

«Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία έχει να κάνει με αυτά που περιγράψαμε και τα οποία όπως σας είπα δεν είμαι τουλάχιστον διατεθειμένος να τα παραθέσω. Ούτε στη Διαύγεια, βγαίνουν, ούτε ανακοινώνονται δελτία αποστολής στο πλαίσιο που σας περιέγραψα».

Επικαλέστηκε δε την ασαφή στάση που τηρεί στο ίδιο θέμα ο Αμερικανός ομόλογος του, Λόιντ Όστιν, αναφέροντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο στις 23 Μαΐου, τονίζοντας ότι «ούτε αυτός παρουσιάζει δελτία αποστολής και φορτωτικές».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αποστολής ελληνικών παλιότερων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και της αντικατάστασής τους με πιο σύγχρονα από την Γερμανία, υποστήριξε επίσης πως η «συμφωνία» δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι χρειάζονται διευκρινήσεις για τον «χρονισμό αντικατάστασης» ώστε να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Πρόβαλε δε το επιχείρημα πως η Ελλάδα είναι δίπλα στους συμμάχους της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι με τις αποστολές ελληνικών όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία δεν επηρεάζεται το αξιόμαχο των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανό στη Βουλή για Παλαιστίνη και Λίβανο, από τη Νέα Αριστερά

Bloomberg: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι δεν πείθει τη Δύση-Φωνές για «προσέγγιση» της Ρωσίας

Γερμανία: Παραιτήθηκε η ηγεσία των Πράσινων στον απόηχο της συντριβής στις κάλπες

Ρώμη: Απαγορευμένες οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις της 5ης Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα