ΑΘΗΝΑ
15:58
|
27.04.2024
Η θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης 300 τ.μ., αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά του νέου μώλου Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου εντοπίστηκε χθες Τετάρτη (8/6) και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις αρμόδιες αρχές ενώ παράλληλα για το συμβάν συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή – έλαια, συνολικής έκτασης τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300τ.μ.) περίπου, πλησίον του κρηπιδώματος. Στη συνέχεια, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από παρακείμενα πλοία, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο Ελευσίνας, για συγκριτική εξέταση και τυχόν ταυτοποίηση, ενώ τις εργασίες απορρύπανσης ανέλαβε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εργασιών απορρύπανσης από την προαναφερθείσα εταιρεία στην εν λόγω περιοχή και υπό την παρουσία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε εκ νέου θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων (04τ.μ.) περίπου, αποτελούμενη από τις ίδιες ουσίες, προερχόμενη από το πρυμναίο τμήμα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 33 ετών, εκ του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3,11 και 13 του Ν.743/77, όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα