ΑΘΗΝΑ
09:30
|
27.04.2024
Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, θα διαρκέσει εννέα μήνες, και θα κοστίσει 100.000 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δημιουργεί μια ανεξάρτητη ομάδα για να εξετάσει πόσες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό για το θέμα των UFO (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) και πόσες περισσότερες χρειάζονται για να κατανοηθούν οι ανεξήγητες θεάσεις. Οι ειδικοί θα εξετάσουν επίσης τον καλύτερο τρόπο χρήσης όλων αυτών των πληροφοριών στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής αποστολής της NASA, Τόμας Ζουρμπούχεν, αναγνώρισε ότι η παραδοσιακή επιστημονική κοινότητα μπορεί να θεωρήσει πως η NASA «ξεπουλιέται» διερευνώντας το αμφιλεγόμενο θέμα, αλλά διαφωνεί κάθετα.

«Δεν αποφεύγουμε τον κίνδυνο για τη φήμη μας», είπε ο Ζουρμπούχεν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. «Η ισχυρή μας πεποίθηση είναι ότι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτών των φαινομένων είναι ότι πρόκειται για ένα πεδίο φτωχό σε δεδομένα».

Η NASA θεωρεί ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να εξηγηθούν μυστηριώδεις θεάσεις στον ουρανό, γνωστές ως UAP (Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, θα διαρκέσει εννέα μήνες, και θα κοστίσει 100.000 δολάρια. Θα είναι εντελώς ανοιχτή, χωρίς να χρησιμοποιούνται απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα.

Η NASA ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα διευθύνεται από τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρο του Ιδρύματος Simons για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σπέργκελ δήλωσε ότι η μόνη προκατάληψη σχετικά με τη μελέτη είναι ότι τα UAP πιθανότατα θα έχουν πολλαπλές εξηγήσεις.

«Πρέπει να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα ερωτήματα με μια αίσθηση ταπεινότητας», ανέφερε ο Σπέργκελ. «Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου ως κοσμολόγος. Μπορώ να σας πω ότι δεν γνωρίζουμε τι αποτελεί το 95 τοις εκατό του σύμπαντος. Οπότε υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα