ΑΘΗΝΑ
14:17
|
28.04.2024
Μετά τον Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ εκφράζει προβληματισμό για τον διορισμό της Χαράς Νικολοπούλου με εισήγηση Γεωργιάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει η Χαρά Νικολοπούλου τη θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ένας διορισμός, ο οποίος σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά τη σχετική εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Για «πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός που συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επιλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού», έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος. «Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του προέδρου της Επιτροπής και ότι τον κάλεσε «να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του», σημειώνει και προσθέτει, ακόμη, ότι «σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον διορισμό κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης. Ειδικότερα, τόνισε στα κοινωνικά δίκτυα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενος της, Ιωάνης Λιανός, απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία «αποδόμησε πλήρως» την υποψηφιότητα της κ. Νικολοπούλου, κάνοντας λόγο για «προφανή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της» και εκφράζοντας την «κατάπληξη και απογοήτευσή του» για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα