ΑΘΗΝΑ
20:23
|
24.09.2024
Εάν απορριφθεί η έφεση και η ετυμηγορία τεθεί σε ισχύ, θα υποβληθεί αίτημα για χάρη, λέει η δικηγόρος τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Βρετανοί υπήκοοι Σον Πίνερ, Έιντεν Άσλιν και ο Μαρονικός Σααντούν Μπραχίμ, που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τη δικαιοσύνη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, επειδή πολέμησαν στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων ως μισθοφόροι, σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας, δήλωσε στο TASS η δικηγόρος του Πίνερ, Γιούλια Τσερκοβνίκοβα.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ επεξεργαζόμαστε το κείμενο της έφεσης προς όφελος των πελατών μας. Εάν η έφεση απορριφθεί και η ετυμηγορία τεθεί σε ισχύ, θα υποβληθεί αίτημα για χάρη, γιατί πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα των πελατών μας με βάση τους νόμους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», σημείωσε η δικηγόρος.

Επαφή Βρετανίας – Ρωσίας ζητά η οικογένεια του Άσλιν

Εντωμεταξύ, μέλη της οικογένειας του ενός εκ των καταδικασθέντων, του Βρετανού Έιντεν Άσλιν, συνεχίζουν τις πιέσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση να επικοινωνήσει με τη Μόσχα για το θέμα.

«Δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει επαφή μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας», ανέφερε μιλώντας στο BBC συγγενής του, υποστηρίζοντας ότι σε επαφή της οικογένειας ο καταδικασμένος σε θάνατο Βρετανός τούς ενημέρωσε ότι οι αρχές του Ντονιέτσκ διαβεβαίωσαν πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με το Ηνωμένο Βασίλειο και πως η ποινή θα εκτελεστεί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιμένει ότι οι δύο Βρετανοί πολίτες υπηρέτησαν στον ουκρανικό στρατό και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας είπε σε συνέντευξή της στο BBC ότι θα ήταν καλύτερο να διαπραγματευθούν οι εκπρόσωποι του καθεστώτος του Κιέβου την απελευθέρωση των δύο Βρετανών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τη σειρά του, δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει υπόψη του τυχόν βρετανικά αιτήματα που εστάλησαν στη Ρωσία και πιστεύει πως το Λονδίνο θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Ντονιέτσκ για το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ζητά την άμεση αναχώρηση των Ελλήνων από τον Λίβανο

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παρέμεινε για άλλη μια φορά άβουλος μπροστά στον Ερντογάν

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Πύρινη ομιλία Ερντογάν κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα