ΑΘΗΝΑ
11:33
|
04.05.2024
«Τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης», λέει ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Δανούς άνω των 50 ετών θα προσφερθεί αναμνηστικό εμβόλιο κατά του COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Φρέντρικσεν, χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές παρουσίασαν τη στρατηγική για τον κορονοϊό για τους επόμενους μήνες.

«Ελπίζουμε ότι ο κορονοϊός δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τις οικογένειες της Δανίας. Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε η πρωθυπουργός, καθώς έχουν ενταθεί οι ανησυχίες με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, εν μέρει λόγω μιας νέας υπο-μετάλλαξης της Όμικρον που ονομάζεται BA5, η οποία έχει καταστεί κυρίαρχη στη χώρα καθώς είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, χωρίς ωστόσο να προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της χώρας η στρατηγική για την καταπολέμηση του ιού στη χώρα, περνά σε μια νέα φάση.

«Έως τώρα ο στόχος ήταν να αποτρέψουμε την μόλυνση. Αλλά αυτό δεν θα ισχύει από το φθινόπωρο, επειδή αποδεικνύεται ότι τα εμβόλια δεν είναι πολύ καλά στο να εμποδίζουν την μόλυνση – τουλάχιστον όχι με τις νέες παραλλαγές» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης.

Έτσι, η κυβέρνηση της Δανίας θα προσφέρει τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, που αντιστοιχεί σε 2,5 εκατομμύρια Δανούς. Ωστόσο, στους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι θα προσφερθεί η τέταρτη δόση από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύει για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ανοσολογικές ανεπάρκειες λόγω καρκίνου, τα άτομα που είναι πολύ υπέρβαρα ή τα άτομα με μειωμένη λειτουργική ικανότητα.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου, η Δανία είχε αναφέρει 3.155.972 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 6.432 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα