ΑΘΗΝΑ
15:14
|
28.04.2024
«Θα ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα υποστήριζαν ένα ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, δήλωσε ότι θα στηρίξει το σχηματισμό στρατιωτικής συμμαχίας στη Μέση Ανατολή παρόμοια με το ΝΑΤΟ, και πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με χώρες που έχουν παρόμοια νοοτροπία.

Το βασίλειο συνεργάζεται ενεργά με το ΝΑΤΟ και θεωρεί τον εαυτό του συνεργάτη της συμμαχίας, έχοντας πολεμήσει «δίπλα-δίπλα» με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ για δεκαετίες, ανέφερε ο μονάρχης.

«Θα ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα υποστήριζαν ένα ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αμπντουλάχ.

Ωστόσο, το όραμα μιας τέτοιας στρατιωτικής συμμαχίας πρέπει να είναι πολύ σαφές και ο ρόλος της πρέπει να είναι καλά καθορισμένος, πρόσθεσε. «Η δήλωση της αποστολής πρέπει να είναι πολύ, πολύ σαφής. Διαφορετικά, μπερδεύει τους πάντες».

Εκτός από την πιθανή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία, οι χώρες της Μέσης Ανατολής αρχίζουν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο βασιλιάς.

«Όλοι μας ενωνόμαστε και αναρωτιόμαστε “πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον”», ανέφερε. «Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», τόνισε, «το οποίο είναι, νομίζω, πολύ ασυνήθιστο για την περιοχή».

Σύμφωνα με τον βασιλιά της Ιορδανίας, οι χώρες της περιοχής αναγνωρίζουν ότι ο στόχος πρέπει να είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση. «Εάν εγώ είμαι καλά και εσείς δεν είστε, θα καταλήξω να πληρώσω το τίμημα» επειδή θα επηρεαστούν τα περιφερειακά έργα, πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα