ΑΘΗΝΑ
16:29
|
20.09.2024
Τα μέλη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο σε αυτό που περιγράφει η φράση «στον καθρέφτη τους κοιτιούνται και από μόνοι αγαπιούνται».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 19 Ιουλίου του 64 μ.Χ, ξέσπασε μια πυρκαγιά που εξαφάνισε πάνω από τη μισή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ο τότε αυτοκράτορας Νέρων (Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus ή Lucius Domitius Ahenobarbus) , φέρεται να ραψωδούσε και να χόρευε, όσο η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του γινόταν στάχτη.

Μπορεί αρκετοί ιστορικοί να αμφισβητούν ότι ο αυτοκράτορας αντιμετώπισε την καταστροφή με αυτόν τον τρόπο, όμως στην Ελλάδα του σήμερα οι πολίτες βιώνουν κάτι αντίστοιχο.

Και, αλήθεια, οι ιστορικοί του μέλλοντος δεν θα το αμφισβητήσουν…

Τα μέλη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο σε αυτό που περιγράφει η φράση «στον καθρέφτη τους κοιτιούνται και από μόνοι αγαπιούνται».

Ο πρωθυπουργός συγχαίρει τους υπουργούς για το έργο τους (!) και εκείνοι με τη σειρά τους τον πρωθυπουργό για την επιλογή του, να τους τοποθετήσει στον υπουργικό θώκο.

Όλοι τους, απερίγραπτα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Η ακρίβεια, είναι εισαγόμενη, η διαχείριση του προβλήματος από την κυβέρνηση τόσο ορθολογική ώστε θα μπορούσε να εξαχθεί σε άλλα κράτη της Ευρώπης, η στήριξη των πολιτών αδιαμφισβήτητη και όλοι εμείς θα παίρναμε τα βουνά (αν είχαμε χρήματα για καύσιμα).

Υπάρχει, όμως, η λύση στην κρίση.

Όσο ακόμα είναι καλοκαιράκι, δεν χρειαζόμαστε θέρμανση. Αν σφίξουν οι ζέστες, προσπαθήστε να πείσετε εαυτόν και αλλήλους για την ύπουλη νόσο των λεγεωνάριων από τα κλιματιστικά. Κρύψτε το κοντρόλ του κλιματιστικού, σε ένα συρτάρι, διπλοκλειδώστε και πετάξτε το κλειδί. Έτσι, για σιγουριά.

Ξεθάψτε από το μπαούλο της γιαγιάς την λάμπα λαδιού (όχι πετρελαίου, κοστίζει) για τον φωτισμό του σπιτιού και παρουσιάστε το στα παιδιά σας ως κρατική πρωτοβουλία για όλους τους πολίτες, προκειμένου να τιμήσουν το κρυφό σχολειό, στο πλαίσιο της επετείου συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε περίπτωση που τα παιδιά σας είναι gamers ή θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση, εξηγείστε τους τα οφέλη που έχουν για την ψυχή, το παιχνίδι στην αλάνα, το τσιλίκι και η αμπάριζα. Αν ζοριστείτε, ρίξτε στο τραπέζι το βαρύ χαρτί «αγαλματάκια ακούνητα». Σε αυτό επιδίδονται τα τελευταία χρόνια και οι ενήλικες…

Κεφάλαιο καύσιμα. Καταρχάς, το περπάτημα είναι υγεία. Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε την ελάχιστη βενζίνη που μπορείτε να προμηθευτείτε, κάνετε ένα γκεσταριλίκι στο φθηνότερο πρατήριο βενζίνης της γειτονιάς σας, με αυτοπεποίθηση, έναν αναπτήρα zippo στο χέρι και ζητείστε ανέμελα από τον υπάλληλο να σας τον γεμίσει. Όπου σας πάει το ρημάδι το αυτοκίνητο.

Αν δεχθείτε τηλέφωνο από τράπεζα ή εισπρακτική εταιρεία, αντιμετωπίστε τους ερωτικά. Με λάγνα φωνή, αφήστε να εννοηθεί ότι είστε μαζοχιστές, ισχυριστείτε ότι έχετε να πληρώσετε, δεν το ξεχάσατε, αλλά είστε «κακά παιδιά» και αξίζετε μια παραδειγματική τιμωρία από τον κύριο ή την κυρία που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Θα κάνετε πολύ καιρό να τους ξανακούσετε.

Αν έχετε τίποτα συγγενείς που ανήκουν στους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται με 400 ή 500€ μεικτά, είτε πρόκειται να πάρουν την «σύνταξη fast track» και να μείνουν για καμία τριετία με μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά δικαιούνται, ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ.

Φωτογραφία: Μαρία Μακράκη

Υπάρχει κίνδυνος να σας ζητήσουν δανεικά. Στην περίπτωση που δεν μένετε κοντά τους, μπορείτε να τους στείλετε καρτ ποστάλ από ένα εξωτικό μέρος (Θιβέτ, Μάτσου Πίτσου) και να τους ενημερώσετε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα βρίσκεστε εκεί, με κάτι ακατάληπτο ως δικαιολογία («να αναζητήσω το εσώτερο εγώ μου»).

Αντιθέτως, αν έχετε συγγενείς , οι οποίοι δεν αναρωτιούνται αν μίκρυνε ο μισθός ή μεγάλωσε ο μήνας, πηγαίνετε αιφνιδιαστική επίσκεψη για να μάθετε τα νέα του θείου/θείας που «τόσο πολύ σας έλειψε», ή να χαρείτε εκείνο το μακρινό ανιψάκι που μπήκε στο πανεπιστήμιο και «τόσο πολύ του φαινόταν ότι θα πετύχει», όπως προσπαθούσε να βγει από το καρότσι ενώ ήταν βρέφος (έτσι κι αλλιώς, δεν έχετε πιο πρόσφατες μνήμες από αυτή για το συγκεκριμένο παιδί). Εκεί, τρως πίνεις τσάμπα.

Αν δοκιμάσετε τα παραπάνω και δεν πετύχουν, τότε… ας αντιδράσουμε (έστω και με καθυστέρηση).

Καλή επιτυχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα