ΑΘΗΝΑ
18:33
|
28.04.2024
Για την «εξαιρετική συνεργασία του» στον τομέα της «καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης» έσπευσε να ευχαριστήσει το Μαρόκο ο Ισπανός Πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την «εξαιρετική συνεργασία του» στον τομέα της «καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης» έσπευσε να ευχαριστήσει το Μαρόκο ο Πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, αναφερόμενος στον θάνατο δεκάδων προσφύγων στα σύνορα μεταξύ Μαρόκο και Ισπανίας μετά τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων μαροκινών ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 27 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στα συνορα του Μαρόκο με την Ισπανία, καθώς οι μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να επενέβησαν σπάζοντας τον φράχτη που βρίσκεται στο πέρασμα μεταξύ Ναντόρ (Μαρόκο) και Μελίγια (Ισπανία) προκειμένου να εμποδίσουν μια μεγάλη ομάδα προσφύγων μια από την είσοδό της στην πλευρά της Ισπανίας. Κατά το δημοσίευμα, η κατάσταση εξελίχθηκε ραγδαία σε βίαιη με αποτέλεσμα δεκάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Οι δηλώσεις του Ισπανού Προέδρου εξήγειραν τις αντιδράσεις οργανώσεων, με την Μαροκινή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AMDH) και το Κέντρο για την Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Irídia – Center, να ασκούν δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για «μια πραγματική καταστροφή που ανέδειξε τις πρώτες συνέπειες των τελευταίων συμφωνιών» μεταξύ Ραμπάτ και Μαδρίτης, προειδοποιώντας ότι οι ταφές των θυμάτων δεν θα πρέπει να γίνουν εσπευσμένα, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα γεγονότα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Irídia – Center δημοσίευσε το Σάββατο ορισμένα βίντεο και εικόνες, στις οποίες Μαροκινοί πράκτορες φέρεται να απεικονίζονται να χτυπούν τους μετανάστες κοντά στο φράγμα, ενώ στο έδαφος υπάρχουν δεκάδες πτώματα νεκρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα