ΑΘΗΝΑ
15:46
|
30.04.2024

Δεκάδες Παλαιστίνιοι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ και έκαψαν φωτογραφίες του πρίγκηπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμαντ μπιν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Παλαιστίνιοι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ και έκαψαν φωτογραφίες του πρίγκηπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμαντ μπιν Ζαγιέντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφασή του να προχωρήσει σε συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με το Ισραήλ.

Οι δεκάδες διαδηλωτές μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασαν την κατάπληξή τους για την εξέλιξη καθώς αρκετοί την εξέλαβαν σαν πισώπλατη μαχαιριά στις πολυετείς προσπάθειες του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και ανεξαρτησία. Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μετά την μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής στο Αλ Άκσα, διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα με επέμβαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών που προχώρησαν στη σύλληψη μερικών ατόμων.

Διαδήλωση πραγματοποίησαν παράλληλα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και στο κέντρο της Ραμάλας και της Ναμπλούς , στη Δυτική Όχθη, καθώς και στην πόλη της Γάζας.

Τη συμφωνία ΗΑΕ-Ισραήλ είχε από το βράδυ της Πέμπτης καταδικάσει και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, χαρακτηρίζοντάς την «προδοσία της Ιερουσαλήμ, του Αλ Άκσα και του παλαιστινιακού αγώνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα