ΑΘΗΝΑ
13:45
|
30.04.2024
Συναντήθηκε στην Οδησσό με στελέχη της ελληνικής ομογένειας όπως και με Έλληνες οι οποίοι έφυγαν από τη Μαριούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα «θα συνεχίσει να μεριμνά για το καλό τους και να τους παρέχει βοήθεια τώρα και στο μέλλον» έδωσε σήμερα κατά τη συνάντησή του με Έλληνες ομογενείς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του στην Μαριούπολη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Μετά την πρότερη συνάντησή του με τον 57χρονο δήμαρχο Οδησσού Γκεννάντι Τρουκάνοφ ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε εκ νέου πως η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια «για να προστατεύσει αφενός την ίδια την Οδησσό αλλά και τα στοιχεία της δικής μας πολιτιστικής παρουσίας εδώ από τις συνέπειες του πολέμου».

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα ξανά στην Οδησσό. Καταρχήν, για να συναντήσω τον δήμαρχο, G.Trukhanov, και να μπορέσουμε να συζητήσουμε πώς θα συντονίσουμε την κοινή προσπάθεια ώστε το ιστορικό κέντρο της Οδησσού να γίνει πολιτιστικό μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Να δημιουργήσουμε έτσι μία ασπίδα πολιτισμού που θα προστατεύσει αυτό το ιστορικό κέντρο από τις συνέπειες του πολέμου. Ένα κέντρο, το οποίο συνδέεται με την Ελλάδα, καταρχήν διότι εδώ ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση. Το κτίριο που ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση βρίσκεται εδώ, είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλά και στο κτίριο της Όπερας, όπου βρισκόμαστε τώρα, συνδεόμαστε με την Οδησσό. Είναι ένα κτίριο που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Γρηγορίου Μαρασλή, ενός Έλληνα ο οποίος έχει πολλαπλά ευεργετήσει και την Ελλάδα. Το Δημαρχείο στην πατρίδα μου, την Κέρκυρα, λέγεται Μαράσλειο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα