ΑΘΗΝΑ
01:31
|
22.09.2024
Ο 45χρονος πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου πέθανε «λόγω των παθήσεων και του άγχους» σύμφωνα με αξιωματούχο της λεγόμενης ΛΔ Ντονιέτσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Βρετανός που συνελήφθη από φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία και κατηγορήθηκε ως μισθοφόρος πέθανε σε αιχμαλωσία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (ΛΔΝ).

Ο 45χρονος Πολ Ούρεϊ συνελήφθη στη νοτιοανατολική Ουκρανία στα τέλη Απριλίου και κατηγορήθηκε για «μισθοφορικές δραστηριότητες» από αυτονομιστές στη ΛΔΝ, η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Ρωσία, την Συρία και την Βόρεια Κορέα.

Το Presidium Network, μια μη κερδοσκοπική ομάδα αρωγής που συμβούλευε τον 45χρονο για τους κινδύνους της πρώτης γραμμής, τον περιέγραψε ως ανθρωπιστικό εθελοντή. Σύμφωνα με την ομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ενημέρωσε την οικογένεια του Urey για τον θάνατό του.

Η Ντάρια Μορόζοβα, η οποία έχει τον τίτλο της διαμεσολαβήτριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ΛΔΝ, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο 45χρονος Βρετανός έπασχε από διαβήτη και αναπνευστικά, νεφρικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.

«Από την πλευρά μας, παρά την σοβαρότητα του φερόμενου εγκλήματος, στον Πολ Ούρεϊ παρασχέθηκε η κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, λόγω των παθήσεων και του άγχους, πέθανε την 10η Ιουλίου», δήλωσε η Μορόζοβα.

Ο Ούρεϊ και ένας άλλος Βρετανός, ο Ντίλαν Χίλι, συνελήφθησαν σε ένα σημείο ελέγχου που ελέγχεται από τις αυτονομιστικές δυνάμεις στα τέλη Απριλίου. Ο επικεφαλής του Presidium Network δήλωσε τον Μάιο ότι ο Ούρεϊ είχε διαβήτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα