ΑΘΗΝΑ
11:52
|
30.04.2024
Ρίσι Σουνάκ, Πένι Μόρντοντ, Λιζ Τρας, Κέμι Μπέιντενοκ και Τομ Τούγκενχατ είναι οι πέντε υποψήφιοι που εμφανίζονται στο αποψινό, πρώτο ντιμπέιτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε απόψε λίγα λεπτά μετά τις 21.30 (ώρα Ελλάδας και 17.30 ώρα Αγγλίας) το ντιμπέιτ των πέντε στελεχών του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος που διεκδικούν την ηγεσία και το αξίωμα του πρωθυπουργού μετά την πρόσφατη απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να παραδώσει την σκυτάλη της εξουσίας στον νέο ηγέτη του κόμματος όταν θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε υποψήφιοι των Συντηρητικών που εμφανίζονται στο αποψινό ντιμπέιτ στο Channel 4 είναι οι: Ρίσι Σουνάκ, Πένι Μόρντοντ, Λιζ Τρας, Κέμι Μπέιντενοκ και Τομ Τούγκενχατ.

Οι πέντε υποψήφιοι αντιμετωπίζουν ερωτήσεις και από το κοινό που έχει προσκληθεί να παρακολουθήσει την αποψινή τηλεμαχία.

Ένα δεύτερο ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, 17 Ιουλίου από το κανάλι ITV στις 19.30 (ώρα Λονδίνου) και θα ακολουθήσει και ένα τρίτο την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιουλίου.

Προς το παρόν ο πιο δημοφιλής υποψήφιος από τους γύρους εσωκομματικών ψηφοφοριών που πραγματοποιήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος είναι ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Εντούτοις, πιο δημοφιλής στη βάση των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος είναι η πρώην υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα