ΑΘΗΝΑ
12:27
|
28.04.2024
Καυστικά σκίτσα και σχόλια για την εμπλοκή Μακρόν στα λεγόμενα «Uber Files».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λαβράκι» έβγαλε για άλλη μια φορά η ερευνητική δημοσιογραφία. Στο επίκεντρο ενός ακόμη σκανδάλου η «καινοτόμα» εταιρεία Uber, η οποία κατηγορείται για αθέμιτες μεθόδους ώστε να επιβληθεί στην αγορά.

Η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» έλαβε πληροφορίες από ανώνυμη πηγή και τις μοιράστηκε με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και 42 ακόμη μέσα ενημέρωσης. Τα λεγόμενα «Uber Files» περιλαμβάνουν περίπου 124.000 έγγραφα που χρονολογούνται από το 2013 ως το 2017, μεταξύ των οποίων SMS και μέιλ στελεχών της εταιρείας καθώς και παρουσιάσεις, σημειώσεις και τιμολόγια. Η διαρροή «καεί» κυρίως τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αποκαλύπτει τις διευκολύνσεις που είχε δώσει ως υπουργός Οικονομικών στους Αμερικανούς για να εδραιωθούν στη χώρα του. Ο ίδιος δηλώνει «υπερήφανος» λέγοντας ότι «αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το ξαναέκανα». Το έκανε, όπως είπε, αγωνιζόμενος ενάντια στην ανεργία.

Η κοινή γνώμη αλλά και η πλειονότητα των πολιτικών σκιτσογράφων στη Γαλλία δεν δείχνουν να έχουν πειστεί από την επιχειρηματολογία του κ. Μακρόν.

«Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», σχολιάζει ο σκιτσογράφος Galy
Σκίτσο του Chanu
Ο σκιτσογράφος Dadou συνδέει το ντελίβερι Μακρόν με τον διανομέα κρουασάν Φρανσουά Ολάντ, ένα σκάνδαλο κυρίως ερωτικό από το μακρινό 2014.
«Ελάτε θα σας ξεναγήσω», ένα ακόμα σκίτσο του Chanu για τη γαλλική εφημερίδα Ouest-France.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα