ΑΘΗΝΑ
09:01
|
20.09.2024
Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βενίζα στα Μέγαρα, εξαπλώνεται καθώς οι ισχυροί άνεμοι φουντώνουν τις φλόγες, που έχουν φτάσει κοντά στα πρώτα σπίτια και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχουν υλικές ζημιές σε κατοικίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, σημείωσε ότι η πυρκαγιά δεν είναι ελεγχόμενη και το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Επιβεβαίωσε επίσης τις αναφορές για ζημιές σε κατοικίες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη και ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 112. Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση του χωριού Παπαγιαννέικα προς Μέγαρα.  

«Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που είναι αδύνατο να διακρίνεις τι γίνεται. Η ένταση του ανέμου αυξάνεται και δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, δεν έχω εικόνα για καταστροφές ακόμη», τόνισε ο δήμαρχος Μεγάρων Γ. Σταμούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κώστας Φυλακτός τόνισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή με λίγους κατοίκους και ότι καίει πεύκα, φυστικόδεντρα και ελαιόδεντρα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το κέντρο της φωτιάς βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα πριν το Αλεποχώρι.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ομάδα εθελοντών.

Ο άνεμος πνέει βόρειος βορειοδυτικός 6 με 7 μποφόρ. Παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο σημείο έγινε εκτροπή δύο Air Tractors που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Μεγάρων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην ανώνυμη οδό στο ύψος της συμβολής της με την Εθνική Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Open δήλωσε ότι στην περιοχή έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως ανέφερε ακούγονται εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένης έκρηξης σε πυλώνα της ΔΕΗ. Συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Λούμπα, ενώ η φωτιά κινείται προς Βένιζα.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 στην περιοχή Ζάχουλη Μεγάρων κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν ρίψεις λόγω του πυκνού καπνού.

Νέο πύρινο μέτωπο σημειώθηκε μετά τις 20:15 στην περιοχή της Αγίας Άννας Μεγάρων. Ωστόσο, με την μείωση της έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα