ΑΘΗΝΑ
17:41
|
28.04.2024

Μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι απαγορεύονται πλέον οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι απαγορεύονται πλέον οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων από αύριο Πέμπτη, με πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και κατά περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό, “οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων”.

Επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους ώστε να αποφύγουν όσο είναι δυνατό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα