ΑΘΗΝΑ
16:30
|
27.04.2024
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας τάχθηκε υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτους και ζήτησε από το Ισραήλ να εργαστεί για να διατηρήσει την ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, υποστήριξε σήμερα ότι ένα παλαιστινιακό κράτος είναι απαραίτητο για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, στην Ιορδανία.

Ο Αμπντουλάχ Β’, στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Μέση Ανατολή νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε επίσης στον Λαπίντ ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε περιφερειακά οικονομικά έργα που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη της σταθερότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βασιλικής Χασεμιτικής Αυλής της Ιορδανίας, ο Αμπντουλάχ Β’ «τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας πολιτικός ορίζοντας για να επιτευχθεί μια δίκαιη, συνολική και διαρκής ειρήνη» με τους Παλαιστινίους, και ζήτησε από το Ισραήλ να εργαστεί για να διατηρήσει την ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τους ιερούς τόπους της.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας και ο Λαπίντ συζήτησαν επίσης την επιτάχυνση διμερών οικονομικών έργων στους τομείς του νερού, της ενέργειας και της επισιτιστικής ασφάλειας, καθώς και των μεταφορών, ανέφερε ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα