ΑΘΗΝΑ
21:37
|
30.04.2024
Αφορμή η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ανάληψη του ελέγχου του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Νήσων Σολομώντος ανέλαβε τον έλεγχο του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα SIBC, με αναφορές για εργαζόμενους που κάνουν λόγο για λογοκρισία και απαγόρευση περιεχομένου επικριτικού προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης των Νήσων Σολομώντος (SIBC), ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που ιδρύθηκε το 1976 με νόμο του κοινοβουλίου και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, θα τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Εργαζόμενοι της SIBC φέρεται να επιβεβαίωσαν στη βρετανική εφημερίδα The Guardian πως όλες οι ειδήσεις και τα προγράμματα θα ελέγχονται από κυβερνητικό εκπρόσωπο πριν μεταδοθούν, ενώ σύμφωνα με την Αυστραλιανή Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης (ABC), ο εν ενεργεία πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SIBC, Γουίλιαμ Παραϊράτο, συναντήθηκε με εργαζομένους για να περιγράψει τις νέες απαιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο των ειδήσεων και των εκπομπών για να διασφαλιστεί ότι δεν «δημιουργούν διχόνοια».

Η εξέλιξη έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) να δηλώνει πως «Η λογοκρισία του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα των Νήσων Σολομώντος αποτελεί επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και απαράδεκτη εξέλιξη για τους δημοσιογράφους, το κοινό και την δημοκρατική πολιτική διαδικασία. Η IFJ ζητεί την άμεση επαναφορά των ανεξάρτητων ραδιοτηλεοπτικών ρυθμίσεων στις Νήσους Σολομώντος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα