ΑΘΗΝΑ
02:42
|
28.04.2024
Ο υπουργός εσωτερικών υποσχέθηκε και 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την αυστηρή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση για τις παλινωδίες και τα ημίμετρα του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε τη δωρεάν παροχή μασκών για όλους τους μαθητές.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, “Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές”. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να ανακοινώσει λεπτομέρειες εντός των επόμενων ημερών ή ακόμα και ωρών ενώ υποσχέθηκε ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα όλων των σχολείων της χώρας.

Νωρίτερα, βέβαια, η Νίκη Κεραμέως επέμενε στα περί “ατομικής ευθύνης”. Μιλώντας στο Open, η υπουργός επανέλαβε ότι “η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά”.

Στη συνέχεια, η υπουργός διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων και όχι στους εξωτερικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα