ΑΘΗΝΑ
20:19
|
28.04.2024
Θα εφαρμόσουν πιλοτικά το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ. - Για προχειρότητα κάνουν λόγο εκπαιδευτικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτικά και νηπιαγωγεία, που θα λειτουργήσουν πιλοτικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με διευρυμένο ωράριο έως τις 5:30μ.μ., αντί έως τις 4:00μ.μ. που ίσχυε έως τώρα, ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των υπαρχόντων ολοήμερων τμημάτων.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπουργείο, θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Από την πλευρά τους τοπικά συνδικαλιστικά όργανα εκπαιδευτικών, έχουν ασκήσει κριτική για «επικοινωνιακό παιχνίδι» του υπουργείου που προχωρά στο πρόγραμμα χωρίς σχεδιασμό και πρόνοια, εκφράζοντας φόβους πως το σύστημα θα λειτουργήσει σε βάρος των μικρών μαθητών, καθώς θα πρέπει να μένουν επί 10 ή και περισσότερες ώρες, σε σχολεία χωρίς την κατάλληλη υποδομή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα