ΑΘΗΝΑ
05:24
|
23.09.2024
«Συνεργαζόμαστε στενά με την αμυντική βιομηχανία για να παράγουμε και να παραδώσουμε περισσότερα πυρομαχικά, όπλα και δυνατότητες διαφόρων τύπων» στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται στενά με αμυντικές εταιρείες για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα πάρει περισσότερες προμήθειες όπλων και εξοπλισμού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Παρέχουμε μεγάλη υποστήριξη, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα και να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Ως εκ τούτου, είμαστε σε στενή επαφή και συνεργαζόμαστε στενά με την αμυντική βιομηχανία για να παράγουμε και να παραδώσουμε περισσότερα πυρομαχικά, όπλα και δυνατότητες διαφόρων τύπων».

«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γνωρίζουμε επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί πλήρως από την δύναμη στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να πω στην Ουκρανία ποιοι ακριβώς πρέπει να είναι αυτοί οι όροι. Εναπόκειται σε εμένα και το ΝΑΤΟ να τους στηρίξουμε και να τους ενισχύσουμε, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα μιας αποδεκτής λύσης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την επικύρωση των αιτημάτων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από 23 από τα 30 κράτη-μέλη της συμμαχίας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι περιμένει από τους επτά εναπομείναντες συμμάχους να κάνουν το ίδιο.

Ο Στόλντενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση φερόμενων τρομοκρατών από την Σουηδία και την Φινλανδία θα πρέπει να αποφασιστεί από τα σουηδικά και φινλανδικά δικαστήρια, καθώς «Το κράτος δικαίου ισχύει στη Φινλανδία και την Σουηδία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα