ΑΘΗΝΑ
20:44
|
28.04.2024
Οι αυξήσεις αντιπροσωπεύουν την τρίτη φορά φέτος που οι αρχές αύξησαν την τιμή των καυσίμων, καθώς η συριακή λίρα συνεχίζει να υποτιμάται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εσωτερικού Εμπορίου της Συρίας ανακοίνωσε αύξηση των τιμών της βενζίνης κατά περίπου 130% στην εμπόλεμη χώρα που αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Το κόστος ενός λίτρου επιδοτούμενης βενζίνης θα ανέλθει σε 2.500 συριακές λίρες (0,97 ευρώ), από 1.100 (0,42 ευρώ) προηγουμένως, αύξηση 127%, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Το κόστος της μη επιδοτούμενης βενζίνης θα αυξηθεί από 3.500 (1,36 ευρώ) σε 4.000 λίρες Συρίας (1,56 ευρώ), πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι αυξήσεις αντιπροσωπεύουν την τρίτη φορά φέτος που οι αρχές αύξησαν την τιμή των καυσίμων, καθώς η συριακή λίρα συνεχίζει να υποτιμάται. Από το ξέσπασμα του πολέμου το 2011, ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας έχει υποστεί απώλειες ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η οικονομία έχει πληγεί σκληρά τόσο από τον μακροχρόνιο πόλεμο όσο και από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Δαμασκού. Μια επιτροπή του ΟΗΕ τον Μάρτιο ζήτησε την επανεξέταση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ λόγω ανησυχιών ότι τα μέτρα πλήττουν πολύ σκληρά τους απλούς ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα