ΑΘΗΝΑ
04:59
|
19.05.2024
«Αυτοί οι ισχυρισμοί 'έχουν πάρει διαζύγιο’ από την πραγματικότητα» δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα μετά την αντίστοιχη διάψευση της Αρμενίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σέργκιι Σουτένκο, διέψευσε σήμερα κατηγορηματικά τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου περί εμπλοκής του Κιέβου στο θέμα των των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκου Ανδρουλάκη. Η είδηση έρχεται μετά την αντίστοιχη διάψευση του πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρέσβης Σέργκιι Σουτένκο δήλωσε: «Περίεργοι καιροί! Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου. Ξένη υπηρεσία πληροφοριών κατηγορεί την Ουκρανία ότι παρακολουθεί τους πολίτες της. Επιτρέψτε να επισημάνω – η Ουκρανία δεν το έχει ζητήσει ποτέ αυτό από τον Έλληνα ομόλογό της. Αυτοί οι ισχυρισμοί ‘έχουν πάρει διαζύγιο’ από την πραγματικότητα».

Το πρώτο σκέλος της ανάρτησης του Ουκρανού πρέσβη αφορά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη στην οποία αναφέρεται πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εγκατέστησαν στρατιωτικές βάσεις σε κατοικίες αμάχων, σχολεία και νοσοκομεία, θέτοντας αμάχους σε κίνδυνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα