ΑΘΗΝΑ
16:47
|
28.04.2024
Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από την κυβέρνηση Ζελένσκι για τη δημιουργία τουρκικού εργοστασίου για την παραγωγή των εναέριων οχημάτων Bayraktar στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 19 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία για συνεργασία στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών, των αερομεταφορών και του διαστήματος, που θα επιτρέψει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής και εξυπηρέτησης Bayraktar στην Ουκρανία.

Η Baykar Makina της Τουρκίας αγόρασε ένα οικόπεδο στην Ουκρανία για την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία Βασίλι Μποντάρ.

«Ο ιδιοκτήτης της Baykar έχει δημιουργήσει μια ουκρανική εταιρεία στην Ουκρανία, η οποία έχει ήδη αγοράσει ένα οικόπεδο. Έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα έργο για το εργοστάσιο και σχεδιάζουν να το εφαρμόσουν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς ήταν κυριολεκτικά προσωπική ευθύνη των ιδιοκτητών της εταιρείας να εγκαταστήσει παραγωγή στην Ουκρανία», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RBC Ukraine.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, τα drones του εργοστασίου θα χρησιμοποιούν ουκρανικά εξαρτήματα. «Τα περισσότερα από τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο θα έχουν εξαρτήματα Ουκρανικής κατασκευής: κινητήρες, άλλα ανταλλακτικά, τροχούς, πολλά άλλα πράγματα υψηλής τεχνολογίας που έχουμε και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτά τα αεροσκάφη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψή του απέδωσε οκτώ διακρατικά έγγραφα: μια συμφωνία πλαίσιο για τη συνεργασία στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών, τους τομείς της αεροπορίας και του διαστήματος, συμφωνίες για το ελεύθερο εμπόριο, για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής για τη νεολαία, σχετικά με τη συνεργασία στον φορολογικό τομέα, μνημόνια συνεννόησης στον τομέα της τυποποίησης και ποιότητας, στον φορολογικό τομέα, και σχέδιο δράσης για την αμοιβαία αναγνώριση των εξουσιοδοτημένων οικονομικών φορέων και ένα πρωτόκολλο μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την τροποποίηση της συμφωνίας μεταξύ υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε πως οποιοδήποτε τέτοιο εργοστάσιο θα θεωρηθεί στρατιωτικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις. «Το ίδιο το γεγονός της δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης, η οποία, φυσικά, θα γίνει αμέσως στόχος αποστρατιωτικοποίησης», δήλωσε ο Πεσκόφ, «πιθανότατα θα παρατείνει μόνο τα δεινά των Ουκρανών, αλλά δεν θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα