ΑΘΗΝΑ
13:45
|
30.04.2024
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη σήμερα το πρωί, ο ένας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Φατάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος διοικητής της οργάνωσης Φατάχ, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δύο ημέρες μετά το τέλος της φονικής ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας με την ονομασία «Χάραμα της Αυγής».

Ο Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ, και ένας άλλος μαχητής σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη στη Ναμπλούς, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες «περικύκλωσαν το σπίτι του καταζητουμένου» στη Ναμπλούς και «σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών».

Το Ισραήλ κατηγορούσε τον Ναμπούλσι ότι ηγείτο πυρήνα που πραγματοποιούσε σειρά επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών στόχων στη Δυτική Όχθη. Τρεις από τους συνεργάτες του σκοτώθηκαν σε επιδρομή τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά ο Ναμπούλσι είχε επιζήσει και όλες οι προσπάθειες για τη σύλληψή του ήταν αποτυχημένες.

Η νέα επιχείρηση εξαπολύθηκε το πρωί της Τρίτης εναντίον της κατοικίας του Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι στην παλιά πόλη της Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 ο ισραηλινός στρατός. Τα ισραηλινά στρατεύματα χτύπησαν με ρουκέτες το σπίτι του Ναμπούλσι για να τον αναγκάσουν να βγει έξω. Ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ δεκάδες οχήματα του ισραηλινού στρατού είχαν από πριν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην πόλη.

Συμπλοκές σημείωθηκαν και σε άλλα τμήματα της Ναμπλούς, όπου Παλαιστίνιοι απαντούσαν με πέτρες στα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Τα ισραηλινά στρατεύματα δεν υπέστησαν απώλειες, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του στρατού του Ισραήλ.

«Δεκάδες ταραχοποιοί εκτόξευσαν πέτρες και εκρηκτικά εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με μέσα καταστολής συγκεντρώσεων και με πραγματικά πυρά. Υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε ο στρατός. «Στη συνέχεια οι δυνάμεις μας αποχώρησαν από την πόλη και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας».

Η νέα έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το τέλος της φονικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ. Κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σύμφωνα με τον επίσημο παλαιστινιακό απολογισμό των θυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα