ΑΘΗΝΑ
22:23
|
27.04.2024
Σε μια βαρύτατη καταγγελία προέβη η Agean Boat Rport, αναφέροντας ότι 3 πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί ύστερα από βίαιη επαναπροώθηση που έγινε από 10 μασκοφόρους άνδρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία νέα βαρύτατη καταγγελία προέβη η Aegean Boat Report αναφέροντας πως τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί από την τουρκική ακτοφυλακή, ύστερα από βίαιη επαναπροώθηση 27 ανθρώπων από 10 άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση, ομάδα 12 ατόμων αιχμαλωτίστηκε στο νησί της Χίου, αφού είχαν φτάσει με σκάφος από την Τουρκία μαζί με άλλους 27 ανθρώπους. Πριν αναγκαστούν να ξαναβγούν στη θάλασσα, μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία, τους πήραν τα υπάρχοντά τους και τους ξυλοκόπησαν 10 μασκοφόροι. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε ένα αυτοκίνητο, «μπορούσαμε να τον δούμε να τον παίρνουν», εξήγησε ένα από τα θύματα, «νομίζουμε ότι τον είχαν σκοτώσει».

Σε βίντεο μαρτυρία, ένα από τα θύματα εξηγεί πώς 11 από αυτούς πετάχτηκαν στην θάλασσα από την ελληνική ακτοφυλακή, χωρίς σωσίβια, κάποιοι με χειροπέδες.

Στις 10.05 χθες το πρωί η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε 8 άτομα στο νησί Καραάντα, 16 χιλιόμετρα από τη Χίο, ενώ ένα πτώμα είχε ξεβραστεί στην ακτή, και δύο άτομα αγνοούνται. Ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων, με αποτέλεσμα να βρεθούν ακόμη δύο σοροί στην περιοχή.

Χθες οι τοπικές διαδικτυακές ειδήσεις Αστραπάρης δημοσίευσαν για μια ομάδα 10 ατόμων που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Θόλου της Χίου βορειοανατολικά.

Συνολικά 21 άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνία, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που δημοσίευσαν οι ελληνικές αρχές.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι δύο περιπτώσεις συνδέονται;

Τα θύματα της επαναπροώθησης ισχυρίζονται ότι είχαν ταξιδέψει στη Χίο μαζί με άλλα 27 άτομα. Βρέθηκαν και καταγράφηκαν 21 άτομα, 12 συνελήφθησαν από την αστυνομία, με αποτέλεσμα 6 άτομα να μην δηλωθούν.

Τι απέγινε ο άνδρας που άρπαξαν οι αστυνομικοί από την ομάδα των 12 και ποιες ήταν οι δύο γυναίκες που τις παρέδωσαν στην αστυνομία; Πολλά ερωτήματα θα παραμείνουν αναπάντητα, λόγω έλλειψης επαληθεύσιμης τεκμηρίωσης.

Οι απαντήσεις μπορεί να βρεθούν ανάμεσα στους 21 που οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνία της Χίου. Εάν αυτά που ισχυρίζονται οι επιζώντες είναι σωστά, δεν εξετάζουμε μόνο την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και τη δολοφονία τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Το ότι άνθρωποι έχουν πεταχτεί κατευθείαν στη θάλασσα με χειροπέδες από τα χέρια της ελληνικής ακτοφυλακής, δεν είναι καινούργιο δυσάρεστο νέο. Αυτό το έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο από την τουρκική ακτοφυλακή, αλλά κυρίως από θύματα, ανθρώπους που επέζησαν αυτής της σκληρής και απάνθρωπης μεταχείρισης.

Εάν αυτό συνέβη σε αυτήν την περίπτωση, ειλικρινά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι οριστικές.

Το απόγευμα της Κυριακής άλλο ένα πτώμα βρέθηκε έξω από τον Παλιό, στη βορειοανατολική Λέσβο, ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί το φύλο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στο Αιγαίο ενώ αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη.

Αναδημοσίευση από https://aegeanboatreport.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα