ΑΘΗΝΑ
20:13
|
30.04.2024
Ο Νεοδημοκράτης βουλευτής Λέσβου  χαρακτήρισε νόμιμες τις παρακολουθήσεις εφόσον... «τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ομαδικά «πυρά» σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης άναψαν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του Νεοδημοκράτη βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που ταύτισε το θρήσκευμα βουλευτών με την… «εθνική ασφάλεια» προκειμένου να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις βουλευτών, πολιτικών και δημοσιογράφων.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε τοπικό κανάλι , ο Νεοδημοκράτης βουλευτής Λέσβου  χαρακτήρισε νόμιμες τις παρακολουθήσεις εφόσον… «τηρείται η διαδικασία η οποία ο νομοθέτης προβλέπει».

Είπε κατά λέξη ο Αθανασίου που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και εισαγγελέας Αρείου Πάγου:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Την αποπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου ζήτησε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας». Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ που απαίτησε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής και την ρητή καταδίκη «της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου» και την παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως στα χέρια της κυβέρνησης ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει «λάστιχο» για τη νομιμοποίηση πρακτικών  παρακολουθήσεων και υποκλοπών επισημαίνοντας:

«Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο», που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα